Green Cola je proizvod koji kombinuje odličan ukus kole sa prirodnim sastojcima, jer sadrži zaslađivač iz biljke stevije, prirodni kofein iz zelenih zrna kafe, ali bez aspartama, bez fosforne kiseline, bez šečera i konzervansa.
Green Cola je inovacija u kola tipu bezalkoholnih pića i ne može se porediti sa bilo kojim prethodnim ili postojećim receptom u ovoj kategoriji. Jedinstven ukus kole najboljeg kvaliteta namenjen onima koji uživaju u modernom načinu života, izbegavajući bezalkoholna pića sa šećerom, ali sa željom da uživaju u pravom kola ukusu.

Stevija

Stevija je zaslađivač prirodnog porekla, ekstrahovan iz biljke Stevia Rebaudiana, koja potiče iz Južne Amerike gde su je plemena koristila preko 1500 godina. Ona je 150-200 puta slađa od šećera, tako su dovoljne male količine da se zadovolji potreba za slatkim ukusom.
Stevija je visoko kvalitetni i bezbedan zaslađivač koji se koristi već decenijama. Ekstrat čiste stevije je dozovoljen za upotrebu u hrani i pićima u Japanu. U poslednjih pet godina, vodeće agencije za regulativu i bezbednost hrane širom sveta šire pozitivne stavove o bezbednoj upotrebi čistog ekstrata stevije u hrani i pićima. Uključujući i zajednički komitet FAO/SZO za aditive u hrani, francusku Nacionalnu agenciju za bezbednost hrane, životnu okolinu i rad, Upravu za zdravstvene standarde Australije i Novog Zelanda, Upravu za hranu i lekove SAD-a i poslednja se priključila Evropska agencija za bezbednost hrane. Predkliničke i kliničke studije pokazuju da je upotreba ekstrata stevije bezbedna za opštu populaciju, uključujući i dijabetičare, decu i trudnice i nema uočenih kontraindikacija ili alergija.
Biramo steviju kao jedini zaslađivač zbog prirodnog porekla i:
činjenice da ne sadrži kalorije,
ni ugljene hidrate,
pokazuje vrednost nula na glikemijskom indeksu (GI) i glikemijskom opterećenju (GL),
indukuje niži rast glukoze u krvi nakon konzumiranja u odnosu na hranu i pića koja sadrže šećere,
utiče na regulisanje glukoze u krvi,
pomaže kontroli unosa kalorija,
pogodna za dijabetičare,
doprinosi održavanju mineralizacije zuba.

Zelena zrna kafe

Kofein iz zelenih zrna kafe je kofein iz svežih, nepečenih zrna.

Kada se zrna kafe prepeku, umanji se prirodni sastojak zrna – hlorogena kiselina. Ovo je ključna komponenta zelenih zrna kafe, koja je izuzetno blagotvorna za ljudski organizam, iz sledećih razloga:

  • može da pomogne u smanjenju težine, ubrzava metabolizam i topi masti,
  • može pomoći regulisanju šećera u krvi,
  • može da poboljša koncentraciju i da pomogne u smanjenju umora.

Možete pronaći više detalja o bezbednoj upotrebi kofeina na:
http://www.efsa.europa.eu/en/press/news/150527

0% Fosforna kiselina

Mnoga bezalkoholna pića, naročito kole, sadrže fosfor u formi fosforne kiseline.
Fosfor je prisutan u ljudskom organizmu i važan je za zdrave kosti, kao i kalcijum. Fosforna kiselina prisutna u hrani je važna za pravilan razvoj i održavanje zdravih kostiju i tkiva.
Fosfor se nalazi u mnogim namirnicama i vrlo retko se javlja deficit u organizmu. S druge strane, prekomerna upotreba fosfora sprečava apsorpciju kalcijuma u organizmu, što direktno utiče na održavanje zdravog koštanog sistema. Preporučuje se da se fosfor koristi u umerenim količinama, da bi se smanjile negativne posledice na ljudski organizam.

Start typing and press Enter to search